Nuffnang Ads

Monday, June 20, 2016

Resepi Kek Batik

Puasa tahun ni, hakak rajin pulak nak buat pemanis mulut..haritu pengat..semalam kek batik pulak..suka makan kek batik ni tapi tak penah buat pon..ter rajin pulak google..rupanya senang jeeee..hehe


Bahan-bahan :

Milo
Biskut Marie
Butter
Susu pekat


Mula-mula pecahkan biskut..patah 4 pon dah ok..jangan sampai hancur ya


Dalam kuali, cairkan butter..api slowwww je tau..rajin kacau takut hangus


Masukkan susu pekat..setengah tin..tapi hakak rasa manis dah..lepas ni, kena kurangkan sikit susu pekat tu..


Next masukkan milo..kena kacauuuu..jangan sampai berketul..kacau sebati..part ni memang kena sabo sikit la..sebab tekstur dia melekit so macam annoying jugak la nak mengacau..hehe..banyak kan bersabo ye puan-puan..


Semua bahan dah cun sebati..kita masukkan biskut tadi..mesrakan..

Masukkan dalam loyang ke..tupperware ke..bekas ape-ape ajela yang sesuai..tekan-tekan sikit pakai sudu..bagi padat..masukkan di dalam peti sejuk..lebih kurang 4 jam..dah boleh keluarkan dan makan..


Tadaaaaaa!!!

Walaupon rupa kek batik tak berapa comey..tapi rasa dia..meletop top top..hehe

Semerbak bau satu rumah..macam kan bako kek jeee..padahalllll..

Selamat Mencuba............








No comments:

Post a Comment