Banyak nye nak story kat korang..tapi aduhaiiii..malas betul nak tulis entry..kita buat backdated story ajela nanti k?? semalam berbuka puasa hakak masak udang sweetsour dengan petola masak lemak putih..memang perfect combination la kan..haha..terlajak rajin pulak, hakak buat pengat pisang..1st time buat pulak tu..nasib baik jadi dan sedap..meh hakak share resepi..
Bahan-bahan :
Pisang
Santan
Daun pandan
Gula melaka
Sagu
Garam
Gula
Cara-cara :
Rebus sagu sampai kembang
Dalam periuk yang lain, masukkan santan dan daun pandan
Api kecilll je..lepastu masukkan gula melaka, gula dan garam
Kacau lagi sampai mendidih dan gula melaka menjadi cair
Masukkan pisang
Akhir sekali masukkan sagu
Siap!!
Dapat la bagi sikit kat jiran tetangga..hehe
Selamat mencuba
No comments:
Post a Comment