Nuffnang Ads

Wednesday, March 2, 2016

Resepi Aiskrim Sumi

Vahvahvah..kemain rajin hakak buat eskrim..rupa-rupanya hakak ni terpengaruh dengan media sosial jugak ya..benda baik..elok la kita ikot..musim panas ni makan benda-benda sejok memang sangat la ohsem..anak-anak pon suka.

Bahan-bahan :

1 tin susu pekat
1 tin susu cair
Sumi
Garam

Cara-cara :

Hakak panaskan susu cair, susu pekat, garam & 4 tin air (ikot sukatan tin)..sampai mendidih ketepikan..sejukkan..
Sumi tu akak potong dua..
Masukkan dalam plastik eskrim
Masukkan dalam esbok
Biar sampai beku
Sesuai di makan pada bila-bila masa dan di mana-mana sahaja..
Hakak dapat buat 24 batang..mari kita tengok boleh bertahan berapa hari..hikhik

Selamat mencuba!!








No comments:

Post a Comment